Ανεμογεννητρια καθετου αξονα

Η κατασκευη της ανεμογεννητριας

Μετά την ολοκλήρωση του κάτω μέρους της ανεμογεννητριας που περιλαμβάνει το μοτέρ και τη βάση περιστροφής, προχώρησα στην κατασκευή του πάνω μέρους της ανεμογεννητριας που ουσιαστικά αποτελεί το μέρος που υποδέχεται τον άνεμο και περιστρέφεται εξαιτίας του. Αυτή η περιστροφή της ανεμογεννητριας περιστρέφει και τον άξονα του μοτέρ που είναι στερεωμένος στη βάση της.

Αγόρασα μια σωλήνα PVC με μήκος 140 εκατοστά και διάμετρο 30 εκατοστά και την έκοψα κατά το μήκος της στη μέση, ώστε να προκύψουν δύο τμήματα με μήκος 140 εκατοστών το κάθε ένα.

Αυτά βιδώθηκαν πάνω στην περιστρεφόμενη βάση του μοτέρ με την διάταξη που φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:

ανεμογεννητρια από πάνω

Ο τρόπος που βίδωσα τα δύο τμήματα της σωλήνας PVC πάνω στην περιστρεφόμενη βάση που είχα φτιάξει στο πάνω μέρος του μοτέρ, φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

κάτω μέρος: πτερύγια και ανεμογεννητρια

Με τον ίδιο τρόπο τοποθέτησα και άλλο ένα παραλληλόγραμμο κομάτι ξύλου στο πάνω μέρος της ανεμογεννητριας για να είναι η όλη κατασκευή πιο συμπαγής:

πάνω μέρος: πτερύγια και ανεμογεννητρια

Αφού έβαψα όλα τα τμήματα της ανεμογεννήτριας με γυαλιστερό μαύρο χρώμα (γυαλιστερό για χαμηλότερη τριβή του ανέμου), το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία:

η κατασκευη: ανεμογεννητρια καθετου αξονα έτοιμη

Σύντομα στο επόμενο μέρος: Μετρήσεις και δοκιμές...

Ενημερωτικό δελτίο

Γραφτείτε στη λίστα φίλων των ιστοσελίδων μας και θα λαμβάνετε ανά δίμηνο e-mail με ενημέρωση για νέες κατασκευές με αιολική ενέργεια και φωτοβολταικα!

Στείλτε απλά το email στο οποίο θέλετε να λαμβάνετε αυτό το ηλεκτρονικό δελτίο:

Απεχθάνομαι την ανεπιθύμητη αλληλογραφία όσο κι εσείς! Σας διαβεβαιώνω ότι το email σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου.

Πρώτο στην Ελλάδα!

Το πρώτο site στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιδιοκατασκευή ανεμογεννήτριας!