Ανεμογεννητριες και τεχνητα δεντρα

Στις εθνικές οδούς και αλλού...

Μια πρόσφατη πρόταση κάποιων επιστημόνων για την μείωση του διοξείδιου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, είναι τα τεχνητα δεντρα.

Πρόκειται για κάποιες κατασκευές οι οποίες μέσω ειδικών φίλτρων απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα που περνά μέσα από το φίλτρο τους και τον αποθηκεύουν στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια μπορεί να μεταφερθεί για ασφαλή αποθήκευση στα έγκατα της γης ή κάτω από τους ωκεανούς!

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα γεωμηχανικής και επιπλέον η άποψή μου είναι πως οφείλουμε να μειώσουμε τις εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα (και όχι να βρούμε απλώς μια λύση ώστε να τον αφαιρούμε από την ατμόσφαιρα)...

Απλά παρουσιάζω αυτή την πρόταση γιατί νομίζω πως είναι ενδιαφέρουσα από επιστημονικής πλευράς και κυρίως γιατί μου άρεσε η ...φωτογραφία με την εφαρμογή της πρότασης σε συνδυασμό με ανεμογεννητριες στις εθνικές οδούς (εγώ θα έβαζα και από μια λάμπα στην κάθε ανεμογεννήτρια, οπότε θα είχαμε και φιλικό προς το περιβάλλον - και προς τους οδηγούς- φωτισμό των εθνικών οδών).

Τα τεχνητα δεντρα είναι αυτά τα πλαίσια μεταξύ των ανεμογεννητριων. Οι εφευρέτες τους υποστηρίζουν πως κάθε ένα από αυτά τα τεχνητα δεντρα ισοδυναμεί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες φυσικά δέντρα όσον αφορά την ποσότητα διοξείδιου του άνθρακα που αφαιρούν από την ατμόσφαιρα...

Ενημερωτικό δελτίο

Γραφτείτε στη λίστα φίλων των ιστοσελίδων μας και θα λαμβάνετε ανά δίμηνο e-mail με ενημέρωση για νέες κατασκευές με αιολική ενέργεια και φωτοβολταικα!

Στείλτε απλά το email στο οποίο θέλετε να λαμβάνετε αυτό το ηλεκτρονικό δελτίο:

Απεχθάνομαι την ανεπιθύμητη αλληλογραφία όσο κι εσείς! Σας διαβεβαιώνω ότι το email σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου.

Πρώτο στην Ελλάδα!

Το πρώτο site στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιδιοκατασκευή ανεμογεννήτριας!